Мариус Куркински, Филип Аврамов и Мария Статулова на дупнишка сцена в петък и събота Второто издание на Фестивала на театралното и филмово изкуство, посветен на голямата българска актриса Невена Коканова ще се проведе този петък и събота. Откриването е от 19 часа в петък с моноспектакъла "Юбилей" с участието на Мариус Куркински на сцената на ОбДТ "Невена Коканова". Поради очакваният голям интерес, зрителите трябва предварително да посетят касите на ОбДТ в деня на представлението, за да получат безплатни пропуски.
В събота от 11 часа ще има театрална среща с актьора Филип Аврамов в сградата на Община Дупница. Същият ден от 13.30 часа започват излъчванията на късометражните филми – "Нощни светлини и бягащи риби", "СМС до мама", "Подаръкът" и "Кой". Театралните постановки продължават в съботния ден от 17 часа с "Гостенин от оня свят", "Рекламация", "Петрол" и "Въздушният", които са спечелилите конкурса за театрална постановка.
От 20 часа ще бъде пък официалното награждаване на сценаристите на късометражните филми и пиеси в присъствието на официалните гости – Теодора Шарладжиева, Мария Статулова, Павел Павлов и други.